‘De hardloopbroek waar ik nu mee loop is prima’ zal je vast denken. Je kunt meer uit jezelf halen met een compressiebroek.

Waarom een compressiebroek? Daar ga je in dit artikel achter komen.

Een compressiebroek verbetert de doorbloeding en het spierherstel. Het voorkomt blessures in je benen. Als je een blessure hebt, helpt de compressiebroek aan een sneller herstel.

CW-X kenmerkt zich door onderscheidende ontwerpen, materialen van topkwaliteit, geavanceerde compressietechnologie en ons wereldberoemde Support Web™. In CW-X Conditioning Wear® komen de voordelen van compressie en kinesiologietaping samen. Door het ondersteunen van spieren en het stabiliseren van gewrichten, wordt de balans verbeterd en het risico op blessures verkleind. Ook helpt het blessures sneller te herstellen. Zo willen we sporters op alle niveaus helpen om hun sportprestaties te verbeteren.

Een compressiebroek zit strak om je benen en helpt de doorbloeding te verbeteren. Je spieren krijgen sneller zuurstofrijk bloed. Door de betere doorbloeding ontvangen je spieren meer energie tijden het bewegen. Er treedt minder snel verzuring op in je spieren en het uithoudingsvermogen wordt langer.

De CW-X compressiebroeken zijn ontworpen voor ondersteuning op bepaalde gebieden. Er zijn verschillende modellen hierin. Voor zowel mannen als vrouwen en in verschillende lengtes.

 

Aantrekken compressiebroek

Bij het aantrekken van de compressiebroek, moet je ervoor zorgen dat je de broek goed positioneert. Met de juiste positionering krijg je de steun die je nodig hebt. Trek de broek eerst omhoog tot de knie. Positioneer de broek eerst goed bij de knie en trek daarna de broek verder omhoog. De compressiebroek is zowel in de winter als zomer te dragen. In de winter houdt de broek je warm en in de zomer gaat het vocht direct naar buiten.

 

Door wie te gebruiken

Voor veel verschillende sporten is de compressiebroek te gebruiken. Voetballers dragen onder hun voetbalbroek vaak een compressieshort. Ook klimmers en BMX rijders dragen een compressiebroek. Het is niet alleen voor hardlopen, trails en triatlons bedoeld. Bij zowel de training als een wedstrijd.

 

Voor meer informatie betreffende de werking van de broeken en uitleg over het merk kan je op onderstaande links klikken:

Wil je graag persoonlijk advies? Laat het ons weten. Wij helpen je graag. Stuur een e-mail naar info@emrosport.com of neem telefonisch contact op via 0164-231231.